home Indretning 5 ting, der kan forvandle dit hjem

5 ting, der kan forvandle dit hjem

Det kan være svært at sætte en finger på, hvad årsagen helt præcist er. Men sommetider har du måske oplevet følelsen af, at dit hjem mere og mere ligner en ungdomshule frem for den fine bolig, du altid har drømt om.

Der skal ikke ret meget til, før du kan afhjælpe dette. Dog er det ikke sikkert, du helt selv ved, hvad det er, der mangler, eller hvad det er, der ikke hører til.

Lamperne gør en kæmpe forskel

En lampe med et “billigt” udseende kan ødelægge rigtig meget. Om så det er en slidt, grå standerlampe eller en loftslampe, som bare ikke er ret pæn længere, er lige godt – hvis ikke de pynter eller har det rette udtryk, er det bedst, de bliver pillet ned og erstattet.

Lamperne bør enten være i cremede naturfarver, eller også skal de ses som en mulighed for at putte lidt farve ind i dit hjem – så prøv dig frem, gå en tur i IKEA. Find det, du mangler.

Ledninger roder

Hvis du har forlængerledninger, tv-ledninger, opladere og andet til at ligge for åbne øjne, vil det automatisk rode. Sorte kabler op ad en hvid væg er også forstyrrende, og det er ikke en varig løsning, hvis du virkelig gerne vil have dit hjem til at fremstå elegant, roligt og ryddeligt.

For meget nips

Hvis du har for meget nips til at stå på alle flader, bliver der hurtigt skabt et rodet udtryk. Lad for eksempel vindueskarmene stå tomme eller lad mindst muligt stå derpå.

Det er fint at have en reol med lidt pynt, men den må endelig ikke være overfyldt. Hvis du absolut skal have mange ting på din reol, anbefaler vi, at du samler mange af småtingene i kasser, som du så kan stille på reolen. Det giver lidt mindre rod at se på.

Et tæppe, der er for småt

Hvis du skal have et tæppe, skal det passe til rummet. Selvom et tæppe kan passe godt til omgivelserne, nytter det ikke noget, hvis størrelsen på det er helt forkert. Sørg for, at et eventuelt tæppe kan passe under dine møbler, så det ikke “flyder” i rummet.