home Boligtips Lamper er effektive til at give boligen stil

Lamper er effektive til at give boligen stil

En lampe er langt mere end en genstand, der skal fungere som lysgiver i hjemmet, idet lamper samtidigt er pyntegenstande, der repræsenterer en bestemt stilretning, så dermed giver lamper hjemmet stil, når man indretter sin bolig.

Det gælder altid om at få fat i passende møbler og indretning til hjemmet, så hjemmets stil bliver flot og gennemført, og det bliver den kun, når tingene passer sammen rent stilmæssigt. Blandt møbler og indretning er lamper absolut én af de genstande, der nemmest udstråler stil og skaber atmosfære i hjemmet.

 

Sådan skaber man stil i hjemmets indretning

Der findes dygtige indretningseksperter, der ved alt om møbler og indretning, idet de tilpasser hjemmet en passende stil ud fra boligejerens ønsker, og man anvender alt lige fra valget af materialer og farver på gulve, lofter og vægge, vinduer, gardiner, tæpper samt møbler og andet interiør.

Det er muligt at skabe en spændende stil for rimelige beløb, men god stil kan sagtens løbe op i større beløb, så derfor er det ofte nødvendigt at skabe stilen lidt af gangen indenfor budgettets begrænsninger. Designermøbler og designerlamper er den dyreste løsning, men til gengæld kan investeringen være udmærket, da mange møbler og lamper holder prisen eller endda stiger i pris, da disse kun findes i begrænset antal. Man bør derfor altid sørge for at holde disse genstande i god stand, så de kan holde i mange år fremover.

Man bør ikke blande stilretningerne for meget, da dette nemt kan give indtryk af rod i hjemmet, som helst bør holdes enkelt og velordnet frem for at være rodet og overbelæsset. Hvis man er til lige linjer med krom og børstet stål, så bør man holde denne stil overalt i huset, men hvis man mere er til retro stil eller vintage, så skal man anskaffe lamper, møbler og nipsgenstande i damme stilretning.

 

Valg af lamper

Lamper kan købes både som nye eller brugte, og de findes i alle mulige prislejer og stilretninger. Det største udvalg findes naturligvis på nye lamper i moderne stil, der kan findes hos supermarkeder samt i alle boligbutikker, men man kan også finde gode brugte lamper i mere antik stil på loppemarkeder samt i genbrugsbutikker.

Hvis man har købt smarte og funktionelle møbler i IKEA-stilen, så har man reelt allerede valgt en stilretning indenfor plastik og stål, så der kan man også finde passende lamper i samme stil. Sjældne designerlamper er noget sværere at finde frem til, da man ofte skal kende nogen eller være dygtig til at finde gode tilbud på auktioner samt på internettets annoncer for brugte genstande.