home Indretning Smarte skænke giver orden og stil i hjemmet

Smarte skænke giver orden og stil i hjemmet

Vi har anvendt skænke i mange hundrede år, og det skyldes at en skænk jo er et smukt og funktionelt møbel. Men hvad er en skænk egentligt for noget, idet de fleste kun kender skænke som nogle antikke gamle møbler, der var moderne for 100 år siden. I denne artikel får du gode råd og vejledning om, hvordan du kan anvende skænke i et moderne hjem. Hvis du invester nogle få tusinde kr. i en smart og moderne skænk, så vil du både kunne holde bedre orden i hjemmet men samtidigt give det en flot stil. Skænke kan placeres både i stuen, i entréen, i soveværelset eller i køkkenet, og på den måde er der tale om et alsidigt møbel.

Forskellige slags skænke

Skænke kan være meget forskellige, idet en skænk jo egentligt er et lille skab, der er velegnet til opmagasinering af småting på samme måde som en reol, en kommode og et TV-bord. Så en skænk er egentlig en kombination af samtlige disse møbler, og skænke kan derfor minde om reoler, skabe, kommoder eller TV-borde. Visse simple skænke minder mest om en reol på ben, idet der ikke er dækkende låger for hylderne, mens andre skænke mere minder et lille skab med små hylder og skuffer, der er dækket til med låger. I gamle dage var skænke ofte meget tunge, da de var fremstillet i massivt træ, mens de i dag fremstilles i flere materialer som:

  • Massivt træ.
  • Melamin.
  • Laminat.
  • MDF.

Det er derfor muligt at købe en skænk i alle mulige farver, selvom de fleste skænke findes i hvid eller i lyst træ. En skænk kan holde i flere hundrede år, hvis man køber en model i massivt træ, der eventuelt er lakeret eller bejdset, således overfladen altid er skinnende flot og nem at holde ren. Skænke er generelt gode til at opmagasinere det fine porcelæn eller service, som man gerne vil bevare og beskytte bag lukkede skabslåger. På den måde er en skænk et supplement til et vitrineskab, og forskellen er især, at vitrineskabe normalt har monterede glaslåger, så man altid kan se, hvad der findes på hylderne.

Find inspiration til nye møbler på nettet

Hvis du derfor går med planer om at anskaffe dig en eller flere skænke til dit hjem, så bør du først indhente inspiration og priser på markedet, således du bedre kan træffe den korrekte beslutning og få mest for pengene. Du kan enten besøge nogle møbelforretninger i lokalområdet, eller du kan gå online og tjekke udvalg og priser i en webshop. Faktisk er udvalget ofte langt større på nettet, hvor priserne endda også er mere konkurrencedygtige. Du kan finde et stort udvalg af forskellige skænke hos Ilva.dk, idet du kan se hele deres udvalg på webshoppen, og på den måde er det både hurtigt og nemt at finde frem til en passende skænk, der passer til netop dit formål og behov. Skænke varierer meget i pris, idet de kan fås ned til 2.000 kr. for de mindste modeller, mens de store og eksklusive skænke koster op mod 20.000 kr.