home Udendørs Havebord: Sådan passer du bedst på det

Havebord: Sådan passer du bedst på det

Efter et par år på terrassen eller i haven, kan dine havemøbler begynde at vise deres alder med rustmærker eller pletter. Dog er der flere forebyggende og plejende ting, man kan gøre for at bevare sine havemøblers stand. Det vil dog kræve lidt tid, da havemøbler ofte skal kunne modstå en god portion vind og vejr, hvilket naturligvis vil kræve lidt mere pleje.

De 6 plejetips nedenfor vil sikre, at dine havestole og haveborde ser flotte ud i de kommende år.

6 tips til at holde et havebord pænt

 1. Start med en let rengøring
  Børst overflader efter behov med en børste, og skyl efter med rent vand.

 

 1. Læs retningslinjerne for pleje
  For det første gælder der nogle grundlæggende plejetips, man kan følge for at holde sit havebord flot i mange år, men husk også at være opmærksom på producentens anvisninger. Brug af uegnede produkter kan beskadige dit havebord og gøre at garantien ikke længere vil være gældende.

 

 1. Brug et mildt rengøringsmiddel
  Bland lidt opvaskemiddel med en liter vand. Brug en svamp eller en blød børste til at skrubbe havebordets overflade grundigt. Skyl efter, og tør derefter bordet tørt med en fnugfri klud.

 

 1. Undgå barske behandlinger
  Haveborde må ikke vaskes eller plejes med klorblegemiddel, fyrolie eller slibemidler, medmindre det er anvist. Test nye løsninger på et skjult område.

 

 1. Hold mug væk
  Skrub let for at fjerne skimmel alt efter materialet. Brug handsker og kassér brugte forsyninger for at undgå spredning af sporer.

 

 1. Beskyttelse af haveborde
  Dæk dine havestole og haveborde, når de ikke er i brug eller gem dem indendørs. Fjern foddækslerne på stole og borde, og hold møblerne oprejst for at tillade vand at løbe af.

Flotte haveborde til den moderne have

Mandalay har mange fine havemøbler, herunder nogle flotte og moderne haveborde til fornuftige priser. Så hvis du gerne vil byde sommeren velkommen med et nyt flot havebord, bør du tage et kig her. Der er mange andre fine havemøbler og tilbehør til haven, der måske også kunne falde i din smag, hvis du alligevel er i gang med at istandsætte din have.