home Udendørs Pas på din parasol og forlæng dens levetid

Pas på din parasol og forlæng dens levetid

En parasol er ikke den billigste investering, hvis du gerne vil have den i lang tid fremover. Men, passer du ikke godt nok på den, kan det være ligemeget, hvor mange penge du har valgt at kaste efter den. For behandles den ikke ordentligt, har du ikke en parasol de næste mange somre – og det ville være noget så ærgerligt!

Tips, din parasol ikke kan leve uden

Når nu du har været ude at gøre en dyr investering, er du med garanti ret så modtagelig overfor råd, som sikrer, at du stadig har en parasol om fem år.

  1. Et af de absolut vigtigste råd, som du ikke kan ignorere, er at lade parasollen tørre helt inden den slås ned. Hvis ikke du gør dette, vil du kunne risikere, at der går råd i dugen eller rust i stellet – og så er din parasol altså ikke særlig meget værd mere!
  2. I og med at din parasol skal give dig skygge fra solens stråler, giver det mere eller mindre sgi selv, at den er stærkt eksponeret for solens stråler. Invester derfor gerne i et overtrækscover, som du dækker den af med, når du ikke bruger den, da det sikrer den mod det værste slid. Husk endelig, at den skal være tør først.
  3. Hvis du har en parasol med bevægelige dele til at hæve og sænke parasollen, så vask disse dele jævnligt. Sandkorn og støv trænger nemlig nemt ind og risikerer at ødelægge dem, hvorfor det er en særdeles god ide at få det renset ud og smurt efter. Find en god olie, og din parasol er dig evigt taknemmelig.

Med disse råd i baghovedet, burde du kunne nyde din flotte parasol i mange år fremover. Det er tiden og besværet værd – og gør du det til en vane at passe og pleje den hist og her, vil det mindske meget af besværet for dig!