home Indretning En skænk giver boligen en interessant stil

En skænk giver boligen en interessant stil

Tidligere fandtes der en skænk i alle hjem, mens der i dag findes mange hjem uden en skænk. En skænk er jo et spisestuemøbel med skabe og skuffer til opbevaring af service og dækketøj. Som navnet antyder, så er dette møbel blevet anvendt til at skænke maden fra, således der på oversiden er et mindre bord, mens der er skuffer nedenunder til tingene.

Ofte placerer man også en hylde ovenover bordet og eventuelt med et spejl som baggrund. I dag minder de fleste skænke om en aflang kommode, hvor der er praktiske skuffer og låger til dine ting. De gammeldags typer skænke kom med mange udskæringer og i en tung kvalitet, mens en moderne er mere retlinet og enkel.

Ved at købe en skænk kan du virkelig få orden på mange løse genstande, men du kan også give boligen en elegant stil, hvis den passer ind i dit eksisterende møblement og stilart.

Anvendelsesmuligheder

En skænk har masser af anvendelsesmuligheder, da kun fantasien sætter begrænsningerne. Den kan fås i alle mulige stilarter og træsorter, og de er velegnede til at gemme forskellige ting af vejen. Her opbevarer man typisk det fine porcelæn og bestik, men ofte kan man også gemme alle andre mulige sager her. Det kan være alt lige fra bøger til legetøj og køkkengrej, men det kan også være alt muligt andet.

En skænk er dermed et universalt opbevaringsmøbel på samme måde som en købmandsdisk, der blot er kendetegnet ved at have flere og mindre skuffer end en skænk. Den kan fås med eller uden låger og skydedøre. Ligesom et romantisk vitrineskab kan man også få låger af glas, således man kan se tingene inde på hylden.

Find inspiration på nettet

De fleste møbelforretninger har nok en skænk at vise frem, når du besøger dem og ser deres udvalg, men det er faktisk nemmere og hurtigere at søge inspiration på nettet i en webshop, hvor der normalt er mange flere modeller at vælge imellem. Du kan endda bestille en skænk direkte, så den kommer efter et par dage.

Du har både sparet tide og transport, og du har endda fuld returret, hvis den ikke lever op til dine forventninger. På webshoppen Ilva.dk kan du finde en skænk, der passer til de flestes behov med hensyn til størrelse, design, farver og pris, idet Ilva er en landsdækkende møbelkæde, hvor du kan se hele deres sortiment på deres hjemmeside.