home Boligtips Indret din bolig med en Verner Panton bordlampe

Indret din bolig med en Verner Panton bordlampe

Der er mange fordele forbundet med at investere i en kostbar Verner Panton bordlampe som for eksempel Flowerpot modellen. Da man umiddelbart opnår disse fordele:

 • Man giver boligen et tiltrængt stilmæssigt løft.
 • En Verner Panton bordlampe stiger som regel i pris gennem årene.
 • Man får en flot og effektiv belysning fra lampen.
 • Man får en kunstgenstand i hjemmet.
 • Man kan supplere en lampe med andre designermøbler i samme stil.

Så hvis man har tanker om at give boligen en ny stil, så bør man overveje dansk klassisk design, hvor en Verner Panton bordlampe som eksempelvis Flowerpot modellen er et glimrende eksempel på god og anerkendt stil.

Designeren Verner Panton

Verner Panton er en af Danmarks mest kendte og anerkendte designere, da han især i 1960´erne fik stor international anerkendelse for sine møbler og lamper, der havde et unikt og nyskabende design, der nok opstod, da han eksperimenterede med nye former og kraftige farver. Han var især dygtig til at tage de nye materialer og produktionsmetoder til sig såsom stål, plastik, og glasfiber, som man ivrigt anvendte til sine produkter. Panton tog en uddannelse på Kunstakademiets Arkitektskole, hvorefter han foretog mange rejser til udlandet for at designe møbler og lamper. Han er især kendt for at have skabt disse kunstværker:

 • Panton-stolen i formstøbt plast.
 • Lampen Globen.
 • Månelampen.
 • Flowerpot.
 • Vilbertstolen.
 • Tivolistolen.
 • Kræmmerhusstolen.

Han har gennem årene modtaget en lang række internationale priser for hans design, så der er ingen tvivl om, at Verner Panton var en af verdens største møbeldesignere, og derfor er det anerkendt stil at have lamper eller møbler af mærket Panton.

Hvor finder man Panton varer?

Der produceres ikke mange nye varer i dag af mærket Panton, men på grund af det begrænsede udvalg af hans tidligere produkter samt den stigende efterspørgsel er priserne stærkt stigende, som man ser det på lignende kunstneres produkter. Man må derfor ud på det private brugtmarked, hvor man kan være heldig at gøre et godt køb.

Man finder absolut det største udvalg på nettet, og især kan det svare sig at kigge på online auktionshuset Lauritz.com, da man her finder et stort udvalg af sjældne men brugte varer hovedsageligt møbler og inventar. Man finder også en vurdering og en beskrivelse af de aktuelle produkter, men man må regne med en stor efterspørgsel på Panton produkterne.

Man kan derfor være heldig at finde en flot men brugt Verner Panton bordlampe på Lauritz.com, hvor man også kan finde hans flotte stole til salg. De fleste Verner Panton produkter kan købes brugt for mellem 500-2.000 kr., så alle kan faktisk være med, da dette trods alt må anses for at være acceptable priser på kunstgenstande, der også har en praktisk brugsværdi, mens de samtidigt er en fryd for øjet. Ét af de dyreste produkter er lampen Globen, der typisk koster 4.000 kr. på brugtmarkedet, mens mange spisebordsstole og pendler kan fås til få hundrede kr. og dermed ikke er specielt meget dyrere end andre lamper.