home Boligtips Sådan undersøger du markedet for sofaer

Sådan undersøger du markedet for sofaer

Næsten alle husstande i Danmark har én eller flere sofaer i stuen, da sofaer er komfortable at sidde og ligge i gennem længere tid. Et typisk hjem har brug for møbler til de forskellige rum i boligen, hvilket er alt lige fra et spisebord og spisebordsstole til lænestole og sofaer.

Derudover har man typisk brug for lamper og diverse former for boligtilbehør, og alle disse genstande repræsenterer samlet set din boligstil. Når du derfor skal købe nye møbler, så bør du holde dig til din valgte stilretning, således det hele går op i en højere enhed med et smukt resultat.

Overvejelser om køb af sofaer

Mange sofaer koster langt over 20.000 kroner, mens der findes gode muligheder for at finde gode sofaer til få tusinde kroner. Du bør derfor først undersøge markedet for sofaer, så du køber den rette fra begyndelsen og kan beholde den i mange år fremover. På den måde får du mest værdi for pengene. Det koster altid penge at udskifte sine sofaer med nye modeller, så derfor skal du omhyggeligt i forvejen være sikker på disse ting ved din kommende sofa:

  • Sofaens størrelse og udformning (antal siddepladser).
  • Sofaens materialevalg (holdbarhed og rengøring).
  • Sofaens farve og stil.
  • Sofaens pris.

Små familier kan ofte nøjes med en lille sofa, hvorimod store børnefamilier ofte har brug for en chaiselongsofa eller en stor hjørnesofa med mange siddepladser. Det er altid bedst at vælge en lidt større model, så der er plads til gæsterne ved alle lejligheder, men sofaen skal naturligvis også passe til stuens størrelse og indretning.

Hvis I tit skal drikke kaffe, vin eller sodavand ved sofaen, så bør den være rengøringsvenlig, især hvis I har børn i familien. Læder eller kunstlæder er det mest foretrukne materiale, da disse er nemme at rengøre, mens stofsofaer kan være mere vanskelige at rengøre.

Hvis du vælger at købe sofaer i ægte læder, så koster de mere, men de holder tilsvarende i flere år, så det kan ofte være den bedste handel at købe en lidt dyrere kvalitetssofa frem for en billig og skrøbelig model, der måske kun holder til få års brug.

Gode sofaer bør med den rette pleje kunne holde til over 20 års brug i familien, før de eventuelt bør udskiftes til en ny model. Farver skaber stemninger og miljøer, så derfor er det vigtigt at overveje farven nøje inden dit køb af ny sofa. Overordnet set kan sofaer opdeles i to farvekategorier nemlig neutrale farver og pangfarver. Sort, hvid, grå, mørkegrå og sort er de mest normale neutrale farver og er således de mest populære sofafarver.

En neutral farve er det mest sikre valg, da neutrale farver går godt i spænd med mange forskellige stilarter og giver indretningen et roligt og harmonisk udtryk, og desuden går neutrale farve aldrig af mode men er tidløse i deres stil.

Find inspiration på nettet

Du bør naturligvis tage en tur ind i en stor møbelbutik i området, så du kan overskue mulighederne og prisniveauet på nye sofaer. På den måde kan du danne dig et godt indtryk af, hvad du præcist er på udkig efter. Prismæssigt set finder du de bedste tilbud på sofaer online på nettet i en webshop, da de har færre omkostninger til husleje og personale, og du kan finde masser af gode sofaer i høj kvalitet hos Biva på deres hjemmeside. Her finder du et stort udvalg af sofaer, så her kan du ofte finde din drømmesofa til den bedst mulige pris.