home Indretning Skab hygge i dit hjem: indret med tekstiler

Skab hygge i dit hjem: indret med tekstiler

Et hyggeligt hjem oser af sjæl og rummelighed. Der skal være plads til børnenes legetøj, og hundemadrassen har fast plads i stuens hjørne. Men måske trænger din bolig til en hygge-upgrade, når det kommer til dekorative elementer og indretning?

Hjemmet er vores base, og indretningen sætter i høj grad rammerne for, om vi kan slappe af her. Et hyggeligt hjem afhænger derfor ikke bare af godt selskab, men også hvordan rummene tager sig ud. Bliv her klogere på, hvordan du indretter dig med tekstiler, som kan hjælpe dig med at skabe masser af varme og hygge i dit hjem.

Lange, tunge gardiner

I lang tid har gardiner været forhadt i boligindretningen. De har virket tunge og mørke i hjemmet. Men nu er det tid til at byde de lange tekstiler velkommen igen. Tendensen går mod, at vi i højere grad lukker os inde i vores trygge huler derhjemme med fokus på nærvær og hygge omkring den gode samtale om spisebordet. Her er gardiner særligt velegnede til at omkranse vores trygge base.

Gå efter nogle gardiner i enkle, bløde og sarte jordfarver, hvis du ønsker at skabe hyggelige rammer om det hjemlige liv, men alligevel foretrækker at skabe en vis stramhed omkring indretningen.

Du kan også vælge at skeje mere ud og hænge gardiner op i geometriske mønstrer og modigere farver. Uanset hvad du vælger, bør du kigge på den øvrige indretning i dit hjem og forsøge at skabe en rød tråd.

Gardinerne er ikke bare smukke og dekorative, de er også virkelige praktiske – især hvis du bor i stueetage. Træk dem for og lad hyggen brede sig i dit trygge hjem.

Bløde, langhårede tæpper

Tæpper i boligen er også for alvor tilbage i indretningen. Hvor vi før skulle indrette os helt stramt og minimalistisk, skal vi nu løsne mere op med bløde tekstiler.

Læg et langhåret, blødt tæppe under sofabordet – så er der i den grad dømt hygge foran TV’et. Vælg marokkanskinspirerede tæpper for at få et orientalsk strejf i din bolig. Det giver både liv og varme til sofaområdet.

Brug også gerne et stort tæppe under dit spisebord. Her skal du i stedet gå efter en fladvævet variant, der er praktisk, når stolene skal trækkes ind og ud fra bordet. Fortsæt den orientalske stil fra tæppet under dit sofabord, eller vælg et neutralt tæppe i douche nuancer for at give mere plads til sofabordstæppet. Ved at lægge tæpper under både sofabord og spisebord inddeler du også rummet i zoner.

Varme farver og bløde overflader

Vi har længe skulle leve med et stramt look i boligen med få ting og kølige farver. Nu er det i stedet tid til at skabe den hyggelige hulestemning. Og hvad er bedre til at skabe det end bløde, varme nuancer?

Miks en masse puder i din sofa. Det giver et hyggeligt udtryk, der udstråler masser af varme og indbyder til hyggelige stunder. Du kan med fordel investere i puder med to forskellige sider. En side kan have blødt velour, mens den anden side er printet hør eller bomuld. Så har du nemlig to-i-en og kan hurtigt skifte udtryk ved at vende puderne om.

Husk dog at skabe balance mellem dine tekstiler i indretningen. Har du et mønstret tæppe under sofabordet, kan det være en god idé at vælge ensfarvede puder i sofaen. Det betyder dog ikke, at de behøver være sorte eller grå. Hvis du derimod har et ensfarvet tæppe under bordet, kan puder med mønstre og spræl skabe god dynamik. Det handler bare om at få de to til at harmonere med hinanden, så de ikke begge ”larmer”.

Miks og match teksturer

I al indretning gælder det om at skabe et afbalanceret udtryk. Også når det kommer til de bløde tekstiler. Hvis der er for meget, der kæmper om opmærksomheden bliver det hurtigt en rodet affære, og så giver det ikke den hyggelige fornemmelse.

Mix derfor forskellige tekstiler med hinanden. Hvis du kun indretter med grove og tunge tekstiler, giver det også en tung fornemmelse at være i rummet. Sørg for at sammensætte tekstiler med forskellige teksturer. De grove skal have modspil af de bløde, og de tunge af de lettere. På den måde får du skabt dynamik og liv i indretningen – og det er der, det varme og spændende udtryk opstår.