home Boligtips Gode råd om boligindretning

Gode råd om boligindretning

Der findes mange dygtige og kreative mennesker, der har nemt ved at indrette boligen smartest muligt, men så findes der også rigtig mange mennesker, der intet ved om boligindretning. Heldigvis findes der ingen facitliste på området, så alle kan derfor selv bestemme deres egen stil og indretning, men her kommer der gode råd og vejledning, der kan anvendes til inspiration til netop indretningen jeres indretning.

 

Tommelfingerregler om boligindretning

Generelt set gælder det om at skabe et lyst og venligt hjem, hvor folk føler sig trygge og godt tilpas, og det er ikke nok at hjemmet er rengjort og ryddeligt, da møbler, farver og diverse genstande skal passe sammen, så indretningen går op i en højere enhed. Frem for alt må der ikke være for rodet og overfyldt, da man så giver indtryk af en losseplads. Der skal være rimeligt god plads mellem de enkelte møbler, og der skal være muligt at passere gennem stuen uden at støde ind i alle mulige sager. Møblerne og inventaret bør høre til samme stilretning i videst mulige omfang, men det vigtigste er at stilarten er konsekvent.

 

Oplagte indretningsfejl

Indretningseksperterne er specialister på området, og de opremser her danskernes mest oplagte indretningsfejl.

 

  • Vi er for dårlige til at skaffe os af med overflødige genstande, så i stedet for gemmer vi ting og sager, som vi ikke får brug for fremover, og det skaber mere rod, mere opkrævet tid til rengøring samt mindre plads i kommoder og skabe.

 

  • Vi vælger farven hvid alt for meget, da vi ikke er modige nok til at bruge farver i indretningen. Derfor virker mange boliger som et sterilt venteværelse helt uden sjæl og stemning.

 

  • Vi har for mange kedelige og bare vægge, så vi bør udbytte vægpladsen langt bedre med billeder, reoler, spejle, plakater, diplomer mv.

 

  • Flyt rundt på møblerne en gang imellem, så man finder den bedste indretning.

 

  • Vi bør undgå at kopiere forskellige boligopstillinger, som vi har set i kataloger eller på udstillinger, idet vi bør skabe vores helt egen stil.

 

  • Vi bør sætte os ned og betragte de eksisterende møbler og materialer, så man bedst muligt kan anvende de forhåndenværende møbler og genstande.

Billede: Wicker Paradise

Billede: iriskh