home Boligtips Vejen til din drømmebolig i 3 trin

Vejen til din drømmebolig i 3 trin

Det er stort skridt at gå fra at bo til leje til rent faktisk at købe eget hus. Der er en masse, du skal forholde dig til, og processen kan godt virke en anelse uoverskuelig. I denne artikel giver vi dig 3 trin, du kan tage, og forhåbentlig finde vej til din drømmebolig.

Du vil komme til at høre lidt om vigtigheden af beliggenhed, muligheder i alverdens flotte udstillingshuse, samt kompromiser, man er nødt til at gå på i sådan en boligproces. De færreste af os kan vælge lige præcis det hus, vi gerne vil.

Først beliggenhed.

Hvor vil I gerne bo?

For nogen er huset vigtigere end beliggenheden, og for andre er det omvendt. Det første, I skal gøre, er at finde en by, I gerne vil bo i. Måske I ønsker at bo i nærheden af bedsteforældrene til jeres børn, eller også har I en masse venner, der alle bor i den samme by – her vil det være naturligt at søge i samme retning.

Der er forskellige ting, man skal tage højde for, når man vælger beliggenhed. Hvordan ser det ud med offentlig transport? Er den elendig, skal I måske have to biler. Hvordan er folkeskolerne? I vil jo gerne det bedste for jeres børn. Og hvordan er boligmarkedet i den pågældende by – har I overhovedet råd til et hus netop her?

Søg inspiration i udstillingshuse

Når I har besluttet jer for en beliggenhed, skal I tage ud at se så mange udstillingshuse som muligt. Her vil I meget hurtigt blive klog på, hvad der fungerer for jer, og hvad der ikke fungerer.

I vil helt sikkert også blive klogere på hinandens ønsker for bolig, og det er en vigtig del af jeres boligjagt. Udstillingshuse fremstiller de nyeste tendenser inden for boliger, og her vil der ofte være tænkt over, hvordan vi bor i dag.

Lav en liste over vigtigste prioriteringer

Når I har set en masse udstillingshuse, er det en god idé at sætte jer ned og lave en liste over de ting, der er allervigtigst for jer i en bolig. Sjældent vil alle jeres ønsker blive opfyldt, så en liste er en god måde at lave en realistisk plan for jeres hus.

Det er en proces, og det er vigtigt, at I tager jer god tid. Rigtig god boligjagt.