home Indretning Loftslamper giver boligen stemning og stil

Loftslamper giver boligen stemning og stil

Alle former for boliger har brug for lamper til at klare belysningen i både erhvervsbygninger og i privatboliger. Både morgen, aften og nat er der brug for lyskilder i lokalerne, som kan klare det aktuelle behov på stedet. Lamper opdeles som regel i kategorier alt efter deres montering, idet der skelnes mellem disse typer:

  • Loftslamper
  • Væglamper
  • Bordlamper
  • Gulvlamper

I det følgende vil der hovedsageligt kun beskrives loftslamper, der normalt er lokalernes primære lyskilde.

Typer af loftslamper

Der findes mange forskellige typer loftslamper på markedet, idet de kan fås i mange slags design, variable størrelser samt i mange typer materialer som papir, plast, metal og glas. En loftslampe kaldes også for en hængende lampe, og når den kun består af én enkelt pære så kaldes lampen for en pendel.

Visse loftslamper kan nemlig sagtens bestå af flere pærer, der ved hjælp af et specielt design med indbyggede reflektorer kan dæmpe lyset på en tilpas måde, således det oplyser et stort område uden at virke blændende på folk. Danmark er i forvejen kendt for at have fremstillet mange klassiske loftslamper, der stadig produceres og sælges overalt i verden for høje beløb.

Men en designerlampe kan alligevel være en glimrende investering, da lampen dels er solidt opbygget og kan holde i rigtig mange år, og desuden giver den en perfekt belysning og udsender et tillidsvækkende renommé, og endeligt vil de kendte designerlamper som regel ikke falde i pris, da de er sjældne og kun findes i begrænsede antal. Hvis man vælger en lampe, der ikke passer til formålet, så vil man kunne risikere at have et dårligt oplyst område, der kan give folk hovedpine samt øjenskader, såfremt man hver dag anstrenger sine øjne på grund af dårlig belysningsforhold. Derfor er der gode årsager til at vælge kvalitet, når man skal anvende loftslamper.

Køb lamper online på nettet

Tidligere købte de fleste deres lamper hos den lokale elektriker, i en lampebutik eller i en møbelforretning, men i dag har mange fundet ud af, at man kan spare både tid og penge ved at handle på nettet i de mange billige webbutikker, der ikke har så mange udgifter til husleje og personale som de fleste fysiske butikker har. Derudover finder man ofte et noget større udvalg på en webbutik, da butikkerne jo har et begrænset lager til rådighed.

Man finder det bredeste udvalg hos de største møbelforretninger, og på IDÉ Møblers webbutik finder man mange typer loftslamper til ethvert formål og i alle designs og prisniveauer.

En anden kendt møbelkæde er Ilva, der ligeledes er landsdækkende med sine butikker, og på Ilvas webbutik finder man andre typer loftslamper, således man nemt kan finde passende loftslamper til sit hjem. Det er nemt og hurtigt at handle i en webbutik, og man sparer jo også tid og transportudgifter, såfremt man skulle have været ude i en fysisk butik.