home Boligtips Giv boligen et fortjent ansigtsløft

Giv boligen et fortjent ansigtsløft

I mange tilfælde kræver det kun en minimal indsats og udgift at give boligen en tiltrængt ansigtsløftning, så man kan føle gavn og glæde af en tilsyneladende ny og smart indrettet bolig.

Ved hjælp af små tips omkring møbler og indretning kan man selv bedre få givet boligen en bedre stil og udnyttelse af møblementet. Frem for alt gælder det om, at hele familien føler sig tilpasse og tilfredse i boligen, og det er meget nemmere, når hjemmet udstråler enkelthed og orden, og når der er anvendt en gennemført stil overalt i hjemmet.

 

Start med at danne et værdifuldt overblik

Hastværk er lastværk, og det gælder især, hvis du blot stormer ud til den nærmeste møbelforretning og køber ind af udvalget på hylderne efter samråd med ekspedienten. Dette er stadig en impulsiv handling, hvor man ofte efter få dage grundigt fortryder flere af beslutningerne.

Det er bedre at tage et tilbagelænet overblik over hele boligen, hvorefter man bruger lidt tid på at sondere terrænet og mulighederne. Man bør danne sig et overblik over de tilgængelige stilarter, og hvilken smag man selv synes bedst om i familien, og man bør også betragte boligens størrelse og indretning. Hvis boligen generelt er i god og velfungerende stand, så er der jo ikke brug for en gennemgribende renovering, men hvis man netop har investeret i et billigt håndværkertilbud, så kan man naturligvis indrette både vægge, døre og vinduer efter smag og behag, samt køkken, stue og badeværelse efter eget ønske.

Måske kunne der være behov for at fjerne en væg eller en dør, eller måske burde man hæve loftet og installere et loftsvindue, der giver boligen meget mere lys, og man kunne også få bygget en udestue eller terrasse i tilknytning til stuen, men det kommer naturligvis an på behovet og mulighederne, hvilket måtte være den bedste løsning for jeres boligsituation.

 

Gode tips til indretningen

Når det kommer an på boligens møbler og indretning, så findes der jo uendelige muligheder, og måske bør man afprøve flere løsninger, før man finder den mest tilfredsstillende måde at arrangere møblerne på. Ofte skal der kun få og enkle løsninger på, hvordan man får meget mere glæde af hjemmet, og man kan udnytte pladsen meget bedre end før. Man bør starte med en oprydning, hvor man fjerner alle uvedkommende genstande, så man bedre kan overskue pladsen i boligen.

I ældre huse findes der ofte mange mørke farver, som man bør få malet om til lyse smarte farver, der gør rummene større og lysere. Man bør udnytte vægpladsen bedst muligt, så tinge ikke ligger og flyder på borde, skænke og reoler. Man kan hænge små strategiske hylder op på væggene, så der bliver styr på mange af nipsgenstandene, og man kan også hænge plaider op til samme formål til de mindre genstande.

Det smarteste er, hvis man kan finde hyldeplads på områder, der tidligere ikke blev benyttet såsom under trapper eller bag døre. Det koster en formue at anskaffe nye smarte møbler, så hvis man er praktisk anlagt, så er det muligt at finde mange gamle møbler i god stand på loppemarkeder og i genbrugsbutikker samt i annoncerne på nettet, så en slibning og maling kan give gode gamle møbler nyt liv i mange år fremover.