home Indretning Sådan skaber du en hyggelig stemning i hjemmet

Sådan skaber du en hyggelig stemning i hjemmet

Der findes et hav af måder, hvorpå du kan gøre dit hjem varmt, hyggeligt og indbydende for både dig selv, din familie og dine gæster.

Der findes ikke en endelig hygge-tjekliste, men vi har her lavet en guide til dig, hvor vi ser nærmere på nogle af de måske klassiske ting, som kan gøre dit hjem mere hyggeligt og hjertevarmt. 

Find det rigtige gulvtæppe

Gulvtæpper er noget, der aldrig går af mode. Gennem generationer har et gulvtæppe været ensbetydende med et hyggeligt sted i hjemmet, hvor børnene kunne sidde og lege, og hvor de voksne kunne få varmet fødderne efter en kold gåtur ude i skoven. 

Gulvtæpper kan bruges mange forskellige steder i hjemmet. Du kan for eksempel vælge at lægge et under sofabordet. Det skaber en automatisk hyggelig stemning, når familien skal samles, og så pynter det samtidig rigtig meget og gør dit hjem dekorativt at se på. 

Hvis du netop godt kan lide at gøre noget dekorativt med dine gulvtæpper i hjemmet, kan du overveje at placere et under spisebordet. Det fuldender udtrykket ved dit spisebord og dine spisestole og tilfører spiseområdet en varme, som det ikke havde før.

Puder og plaider er en sikker vinder

Går du og drømmer om at få lidt ekstra hygge ind ved sofaområdet? Så er det uden tvivl puder og plaider, som du skal på udkig efter.

Der findes næppe noget, som inviterer mere til hygge og afslapning, end når der ligger puder i alverdens former og fine farver ovre i sofaen. Hvis der samtidig ligger et lækkert plaid, bliver sofaen slet ikke til at stå for. Hvem vil måske ikke gerne ligge der og slappe af med en god bog?

Du skal heller ikke være bange for at vælge tilbehør til sofaen, som har en del farver. Det er altsammen med til at gøre dit hjem endnu mere personligt – og det er altid en god ting!

Frem med stearinlysene

Særligt om efteråret og om vinteren er stearinlys noget, som kan bringe hyggen frem i ethvert rum i hjemmet. Vær derfor ikke nærig med at tænde for lysene (bare du husker at slukke dem alle sammen igen).

Og nu vi er ved det med stearinlys og pyntegenstande, så husk på, at du også gerne må have en masse blomster og planter i hjemmet. Det skaber en helt særlig romantisk og hyggelig stemning, når der står flotte, grønne planter og blomster i alverdens farver rundt om i huset.