home Udendørs Gør din altan hyggelig og klar til foråret

Gør din altan hyggelig og klar til foråret

Selvom den mørke og kolde tid for alvor har fat, går der ikke længe før den første forårssol tager over. Allerede i slutningen af marts kan du være heldig at nyde de første solstråler, hvis du er så heldig at have en altan. Derfor kan du allerede nu så småt begynde forberedelserne til projekt-forårsaltan.

Skab et grønt uderum

De fleste byboere savner nærheden til naturen. Og hvis du er den heldige ejer af en altan i din lejlighed inde midt i byen, kan du udover den friske luft også få dit helt eget lille, grønne uderum.

Med praktiske plantekasser på altanen kan du plante smukke og farverige blomster, eller du kan sætte en masse smagfulde krydderurter, som du hurtigt kan hente midt i madlavningen. Det skaber en masse liv og charme på altanen, når der kommer noget grønt ind. En anden idé er at lave din egen plantevæg med en masse forskellige planter, som du eksempelvis kan hænge i urtepotter ned fra altanens loft.

Pynt med bløde tekstiler

Når vinteren slipper sit greb, kan du skabe stor hygge med bløde tekstiler på din altan. Læg et tæppe i altanens bund og pynt med masser af puder i forskellige mønstre. Har du en ekstra stor altan, kan du også hænge en hængekøje op på den. Så er der for alvor dømt forårshygge på altanen.

Flere steder kan du få vandafvisende tæpper, som egner sig godt til altanen. De er behandlet på en særlig måde, der gør dem i stand til at modstå vand. På altanen kan du sætte en opbevaringsbænk, som både kan fungere som siddeplads, men som du også kan bruge som opbevaring til dine puder og plaider, når natten falder på.

Giv varme og lys

Lyskæder skaber en helt særlig hygge. Og dem kan du derfor ikke rigtig komme udenom på din altan. Hæng en lyskæde om gelænderet, eller hæng den op ad muren. Uanset hvad vil den skabe stemning og hygge. Hvis du vil bruge naturens energi, kan du anskaffe dig en soldrevet lyskæde. Så er du fri for at trække den til strøm indenfor eller at tænke på batterier.

Hvis du slet ikke kan vente længere med at skyde altansæsonen i gang, kan du anskaffe dig en terrassevarmer. Det kræver naturligvis en altan af en vis størrelse. Men med en terrassevarmer kan du nyde din altan endnu flere måneder om året.