home Boligtips Få et smukt boghjørne med de rette møbler og reoler

Få et smukt boghjørne med de rette møbler og reoler

For nogle er der ikke noget mere hyggeligt end at sidde med en bog og læse i et dejligt læsehjørne fyldt med bøger. Det er en anden verden man træder ind i, men det paradoksale er, at hvis du skal træde ind i litteraturens verden, så skal den ”verden”, hvori du åbner din bog, være en du har lyst til at befinde dig i i flere timer. Med det rigtige boghjørne kan du lave en krog, hvor du indbyder til læsning i flere timer, og som giver dig muligheden for at glemme alt om tid og sted og kun fokusere på bogen og dens indhold.

Hvad består det dejlige boghjørne af?

For det første skal der være en masse bøger i det gode boghjørne. Det skal der, så du bliver inspireret til at læse, inspireret af forskellige tekster og fordi du skal være tæt på opslagsværk, hvis du skal slå ord eller årstal op i forbindelse med din læsning. Det kræver de rigtige reoler, og i dag findes der heldigvis en hel masse forskellige stilarter, så du kan lave lige dit eget personlige læsehjørne.

Når du søger online, kan det være en fordel at søge på kontorreoler, da disse giver mange forskellige muligheder for opbevaring af bøger – muligheder som man måske ikke have tænkt på. Og selvom det er reoler, der ligger under kategorien kontorreoler, har de et hjemligt og hyggeligt udtryk. Se for eksempel denne hjemmeside.

Den gode læsestol med alt det gode tilbehør

Når du først har sat reolerne og bøgerne op, så skal du have fat i en rigtig god lænestol. Denne skal du gerne fylde med lækre puder, tæpper og have et lille bord ved siden af, så du kan nå den kop kaffe eller te, som du har taget med til at gøre din læsestund endnu mere hyggelig. En grøn plante i hjørnet vil være med til at sætte prikken over i’et.