home Indretning Tips til indretning af soveværelset

Tips til indretning af soveværelset

Mange soveværelser er egentlig ikke store i betragtning af, at familien ofte tilbringer mange timer i dette rum i løbet af tilværelsen. Soveværelset består typisk af en kingsize eller queensize dobbeltseng, men man kan også anvende et par enkeltsenge, der skubbes sammen. Så har man ofte også et par store klædeskabe til tøj og sko, et natbord, og muligvis har man også indrettet et mindre kontor i soveværelset med skrivebord, stol og PC.

Mange elsker også at læse eller se TV i sengen, så der kan nemt flyde med bøger, blade, TV-magasiner, fjernbetjeninger, telefoner, vækkeure, briller, notesbøger, kuglepenne, kaffekopper, tasker og lignende i soveværelset. Her kommer der råd og vejledning omkring soveværelsets møbler og indretning, idet man faktisk burde få lavet en sengegavl med reol, da man så på en nem og smart måde kan organisere småtingene i soveværelset på en mere praktisk og overskuelig måde.

 

Fordele med en sengegavl

En sengegavl kan forandre hele stemningen i dit soveværelse, men skal man købe en professionel sengegavl, så er den både svær at finde og ofte temmelig kostbar, men heldigvis er det nemt og billigt at konstruere en sengegavl selv, hvis man er lidt praktisk anlagt. En smart indrettet sengegavl kan man selv lave ud fra nogle europa-paller, søm og lidt sandpapir.

Derved kan man nemt sætte sit eget personlige præg på et standard soveværelse, idet man med en ny rustik sengegavl kan få plads til både små og store ting, der tidligere lå og flød rundt omkring. Man behøves ikke være ekspert i møbler og indretning for at fremstille denne sengegavl, og her kommer en komplet vejledning til konstruktionen.

 

Vejledning til sengegavlen

  1. Man skal anvende to europa-paller til sengegavlen, hvoraf den ene danner selve grundformen, og den anden bruges til de resterende dele i gavlen. Man starter med at finde et par paller i god kvalitet, og det gør intet, hvis pallerne har lidt patina eller nogle farverester.
  2. Bræk de øverste brædder af, så du har løse brædder, der kan slås fast i mellemrummene på den anden palle.
  3. Man kan også bruge nogle ekstra brædder til at sætte rundt i kanten, så pallens åbne sider dækkes.
  4. Nu slibes pallen med groft sandpapir, og de overskydende splinter fjernes, så overfladen bliver mere behagelig at sidde op af.
  5. Nu slibes træet med groft sandpapir, så alle overskydende stykker træ og splinter forsvinder.
  6. Man kan eventuelt male den færdige sengegavl eller bejdse denne. Man kan også give den et mere rustikt look ved at give gavlen en ordentlig omgang sæbespåner og lade det sidde i en times tid. Skyl efter og lad det tørre igennem. Gentag behandlingen hvis du ønsker farven mere grå.
  7. Lav sengegavlen så høj, at den rager et godt stykke op over sengen, da dette giver et overbevisende udtryk. Man kan nemt hæve sengegavlen ved at lægge lægter nedenunder.
  8. Afslutningsvist kan man give sengegavlen noget lak og forsegle træet, så man ikke får splinter i denne.