home Indretning Gode råd om møbler og indretning

Gode råd om møbler og indretning

Når man lige er flyttet ind i en ny bolig, eller hvis man blot overvejer at give den nuværende bolig en helt ny stil, så skal man ofte starte helt forfra, selvom man muligvis har medbragt en del effekter fra det tidligere hjem, der kan eller skal anvendes til indretningen af det nye hjem.

Visse mennesker aner intet om møbler og indretning, mens andre har mere flair for dette, og der findes endda indretningseksperter på området samt indendørsarkitekter, der hurtigt kan afgøre, hvordan boligen bedst bør indrettes ud fra den ønskede stil og de forhåndenværende genstande. Så skal man ofte investere i nye ting til boligen, så den nye stil effektivt kommer til sin ret, og her kommer en del tips og gode råd om dette emne.

 

Vær konsekvent og fokuser på enkelthed

Man kan nemt købe sig fattig i dyre møbler, malerier, lamper, tæpper og HIFI udstyr, men man kan også vælge en enklere og mere gennemført løsning, som ikke behøves koste en bondegård. Generelt set er enkelthed klart at foretrække uanset valgt stilretning, da man nemt kommer til at blandede forskellige stilretninger, hvis man blot ukritisk læsser alting af i boligen, der hurtigt omdannes til en kaotisk stilforvirring.

Dine bedste genstande vil hurtigt drukne i mængden, såfremt boligen er overfyldt med effekter, så det er langt bedre at fokusere på enkelthed. Det er eksempelvis bedre at kun have 10 tallerkner med tilhørende bestik, i stedet for at have 30 forskellige tallerkener og typer bestik. På bogreolen bør der også kun være enkelte gode bøger, man anvender jævnligt frem for gamle slidte romaner, man aldrig mere vil læse.

Man bør også kun have ens møbler i samme stil, så det er i orden kun at have 4-6 stole i god stand frem for at have 12 blandede stole. Man bør tage ved lære af dygtige mønt- og frimærkesamlere, der måske har et par hundrede sjældne samlerobjekter, hvilket er en mere tilfredsstillende løsning frem for at have 10.000 frimærker eller mønter, som ikke er sjældne eller beundringsværdige.

 

Indretning i hjemmet

Soveværelser og børneværelser er normalt temmelig små, og de kræver jo ofte kun en seng og et skab samt eventuelt et bord med stole til. Her kan man ikke gøre meget ud af indretningen, men man kan naturligvis dekorere vægge og gulve med nye tæpper, billeder mm, så rummene får ny stil.

Køkkenet er også rimeligt svært at forandre på en nem måde, idet man muligvis skal udskifte både køkkenbord, skabe eller hårde hvidevarer for at give køkkenet en ny og mere passende stil. Man udskifter normalt disse, når de er ved at være fir ridsede og udslidte, også udskiftes det hele på én gang, men man kan naturligvis nøjes med at slibe og male alle skuffer og skabe og tilføje nye beslag, så man derved får ny stil i køkkenet.

Det er også relativt nemt at udskifte køkkenbordet med både håndvask og blandingsbatteri, idet et køkkenbord giver masser af stil i køkkenet. Det nemmeste sted at tilpasse rummet med en ny stil er dagligstuen, hvor man kan udskifte møblerne, tæpperne, gardinerne eller interiøret, og man kan også investere i nye farver til vægge og lofter, så rummet optræder på en helt ny og indbydende måde.

Man bør ikke overfyldestuen med møbler, men der bør naturligvis være plads til familiens medlemmer samt ekstra pladser til gæster i hjemmet. Hvis stuen er over 25 m2, så kan der ofte være plads til et hyggeligt TV-hjørne med sofa og sofabord, og der bør også være et stort spisebord med mindst 6 stole. Mange spiseborde kan trækkes ud efter behov, og det er både billigere og nemmere at have et tilpas stort spisebord til alle anledninger frem for flere borde. Man bør holde god plads mellem de enkelte møbler, så rummet ikke virker indeklemt, og det er bedre med enkle men komfortable smarte møbler frem for en masse møbler i blandet stilart.