home Indretning 5 ting du kan bruge udestuen til

5 ting du kan bruge udestuen til

Hvis du læser denne artikel, har du helt sikkert en udestue eller drømmer om at få en. Men måske har du problemer med at finde ud af, hvad du bør fylde den med, og hvad du kan bruge den til?

Se udestuen som et ekstra rum – den hører stadig til dit hjem, og den bør følge æstetikken fra dit allerede indrettede hjem. Der er så meget potentiale, og det ville være synd, hvis du udelukkende fyldte den med de møbler, du ikke gider have i din stue længere.

Forskellige udestueelementer kan lave forskellige rum, så det er bare med at prøve sig frem.

Den klassiske – få en ekstra stue

Som det fremgår af sin titel, er udestuen en “stue ude”. Og det er også det, mange bruger den til. Indret udestuen med en hyggelig sofa – her kan du jo vælge mellem en rustik pallesofa eller en sofistikeret chesterfieldsofa.

En ekstra stue bør signalere hygge, og her er det bare med at tænde for stearinlysene, fylde op med lyskæder, tæpper, puder og andet hyggeligt.

Spiseområdet du vil elske

Udestuen kan også have stort potentiale som et ekstra spiseområde. Det giver en anden stemning, hvis der spises i et andet rum, end hvor der ses tv.

Fokus for en spisestue vil altid være spisebord og -stole. Så det er vigtigt, du vælger nogle gode, solide og pæne møbler – så er fundamentet ligesom lagt.

Et rigtigt bibliotek

Hvis du altid har gået med en drøm om at få eget bibliotek, vil en udestue også være en fabelagtig mulighed til det. Her skal du bare skaffe dig nogle reoler, et sted at sidde og en masse bøger!

Prøv dig frem, organiser dine bøger, træk hyggen med ud i udestuen og hav det sjovt med det.

Hold fest i en gildesal

Har du gået og manglet et nyt sted, du kan holde festlige begivenheder, er din udestue måske svaret på alle dine problemer. Udestuen giver god adgang til din have for alle dem, der vil ud en lille tur i løbet af aftenen, og så bliver der samtidig en perfekt temperatur indenfor.

For at lave en god “gildesal” bør du sikre, der er steder, hvor folk kan opholde sig samt sidde. Derudover kan du opsætte en god lille bar, hvor du selv kan lege bartender. Kun fantasien sætter grænser.

Dyrk det grønne

De grønne fingre skal dyrkes, hvis du altså har dem, og det kan en udestue også give god mulighed for. I udestuen er temperaturen anderledes end i din have, og derfor bør du vælge dine planter med omhu.

Planter og blomster såsom laurbær, skærmliljer, granatæbler og nerier vil have det godt i en frostfri udestue.