home Boligtips Sådan får du din sofa til at holde længere

Sådan får du din sofa til at holde længere

Når du køber en ny sofa, hvad enten det er en topersoners eller en stor og rummelig hjørnesofa, er det en dyr omgang. Derfor er det også de færreste, der skifter sofaen ud de næste mange år. Men det betyder samtidig, at du skal passe på din sofa, fordi du netop ikke kan skifte den ud, så snart den bliver slidt. Du får her nogle enkle tips til, hvordan du bevarer din sofa længst muligt – uden den kommer til at ligne et tarveligt nedslidt møbel i dit hjem.

Undgå at sætte den i sollys

Det kan godt være, at din sofa vil passe allerbedst ind i indretningen, hvis du sætter den foran vinduet. Men det bør du lige tænke over en ekstra gang. Det forringer nemlig din sofas udseende væsentligt, hvis den får direkte sollys. Det får den til at falme betragteligt – og det giver en sofa, der er trist og træt at se på. Overvej derfor, om din sofa ikke kan stå andre steder end lige netop i det direkte sollys.

Sid ikke altid det samme sted

Mange af os har et favorithjørne i sofaen – ét specielt sted, vi altid sætter os. Men du bør så vidt muligt forsøge at sidde over det hele i sofaen. Ellers vil dit yndlingsspot hurtigt blive mere blødt end resten af sofaen, og vægten bliver derfor ikke fordelt jævnt. Prøv at gøre det hyggeligt andre steder i sofaen ved at hænge en fin lampe på væggen, der giver hyggelig belysning, så det bliver mere indbydende også at sætte sig der.

Støvsug den jævnligt

Støvsuger du ofte dit gulv, men glemmer sofaen? Så er du ikke alene. Sofaen overses ofte, og det er en fejl. Du sidder sikkert nogle gange og hygger med aftensmaden foran sofaen, og så havner der altså mange krummer i sofaens sprækker. Det samme gælder nullermænd fra tøj og sokker. Husk derfor også at støvsuge din sofa grundigt i sprækkerne.

Rengør med den rette pleje

Det er ikke bare støvsugeren, du skal have op i sofaen – det samme gælder den øvrige rengøring. Husker du at fjerne pletten med det samme, når du spilder sodavand eller ketchup? Det bør du gøre, hvis du vil have størst chance for at fjerne pletten. Det er lettere at fjerne en ny plet end en indtørret en af slagsen. Du kan både købe læderfedt og tekstilrens alt afhængigt af, hvad din sofa er for en type. Brug det til at give den en omgang i ny og næ – så holder den sig smukkere længere.