Tojiro knivene er kendt og elsket i Japan for deres overlegne kvalitet til rimelige priser. Disse er højtydende kokkeknive, som menes at tilbyde dig mange års skære fornøjelse.
Tojiro knivene bruger et beklædt design med en hård indre kerne, der strækker sig ned til kanten samt et blødt ydre af rustfrit stål, der hjælper med at give sejhed og glans til kniven. Kernens skærekant er VG-10 stål. Stålet er Rockwell HRC 60 til 61, og håndtagene er lavet med vandfast sort staminawood med rustfrit stål styrke.
Disse er bemærkelsesværdige knive til prisen, og menes at have den bedste værdi på knivmarkedet, hvorfor det bestemt er en kokkekniv, der er værd at investere i, hvis du er kok eller bare holder meget af madlavning.
Der findes desuden mange forskellige Tojiro knive, hvilket betyder, at de både kan bruges til kød, fisk og grøntsager. Det er nemlig ikke helt lige meget hvilket type kniv, man bruger til de forskellige madvarer. Det handler både om madens resultat, altså hvor pænt det bliver, effektiviteten og risikoen for ulykker. Bruger man en kniv til en madvare, som den ikke egner sig godt til, kan kniven nemlig godt risikere at smutte, hvilket kan få alvorlige konsekvenser, i og med at de japanske Tojiro kokkeknive har meget skarpe blade.
De populære Tojiro kokkeknive kan fås hos JP knive, der forhandler et stort udvalg af serien til meget overkommelige priser sammenlignet med knivenes kvalitet.