home Indretning 5 tips til en hyggelig vinteraltan

5 tips til en hyggelig vinteraltan

Vinteren lurer lige om hjørne. Men bare fordi du ikke længere kan nyde solens lune stråler på din altan, kan du stadig gøre den hyggelig. Her får du inspiration og 5 tips til, hvordan du kan gøre det.

Invester i robuste havemøbler

De fleste trækker deres havemøbler ind, når kalenderen går over til vintertid. Men investerer du i et sæt robuste og slidstærke havemøbler, der kan tåle regn, vind og vejr, behøver du ikke trække dem frem og tilbage efter behov. Så kan de blive stående uden at tage skade.

Frem med varmelampen

For at kunne opholde sig på altanen i de kolde vintermåneder, kræver det, at du får varme et sted fra. Har du en tilstrækkelig stor altan, er det guld værd at anskaffe en terrassevarmer. På den måde kan du skubbe vinterkulden væk og nyde den friske luft på din altan. Og den er ikke bare god at have på denne årstid, den er også meget anvendelig på de kølige sommerdage, hvor du ønsker at sidde ude.

Skab liv med grønt og planter

En altan med tomme altankasser kan være noget af et trist syn. Og selvom sommerens farverige blomster ikke tåler vinterens frostgrader, behøver de ikke stå tomme. Plant kasserne med stedsegrønt og sæsonens planter. Du kan forhøre dig nærmere i dit lokale plantecenter omkring hvilke planter, der egner sig til de kolde temperaturer.

Lys altanen op

Lys hører ikke kun juletiden til. Du kan sagtens gøre altanen hyggelig i alle vintermånederne. Læg en lyskæde ned i en stor glasvase med sten fra stranden for at skabe et både hyggeligt og naturligt udtryk på altanen. Sæt også tunge lanterne med LED-lys i på altanen for at give en varm stemning i de mørke og kolde vintermåneder.

Giv den hyggelige stemning et blødt nøk opad

Puder og tæpper giver bare en helt særlig hyggelig atmosfære. Men kan jeg lægge tæpper på min altan om vinteren, tænker du måske. Og ja, det kan du faktisk godt. Hvis du sørger for at gå efter tæpper, der kan tåle regn og slud, så kan du sikre dig den hyggelig altanstemning hele året rundt.